povazskabystrica.Virtualne.sk
Informačný portál o živote v meste a okolí

Stravovacie zariadenia by mala podľa hydinárov kontrolovať štátna veterinárna správa

;-firm-name-;

BRATISLAVA 10. augusta (WebNoviny.sk) - Kontrola stravovacích zariadení by mala byť v kompetencii Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠPVS).

Myslia si to zástupcovia Únie hydinárov Slovenska (ÚHS), podľa ktorých je úroveň kontroly v týchto zariadeniach nedostatočná. Hydinári tým reagujú na kauzu dovezených vajec kontaminovaných pesticídom.

Odporúčame:
Aktualizované: Vajcia kontaminované pesticídom našli už aj na Slovensku

V stredu Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR potvrdilo, že kontrolóri z ŠVPS našli vo veľkosklade pre gastronomické zariadenia vo Vrbovom 21 balení uvarených a olúpaných vajec, ktoré obsahovali pesticid fipronil. Vajcia boli dodané na Slovensko z Holandska cez viacero krajín.

„V konečnom dôsledku na to dopláca spotrebiteľ, ktorý je v stravovacích zariadeniach odkázaný na potraviny, neraz ohrozujúce jeho zdravie. A to nemusia byť v tomto prípade len samotné konzumné vajcia, ale aj výrobky z nich - vaječné hmoty, majonéza a podobne,“ uviedol riaditeľ ÚHS Daniel Molnár.

Odporúčame:
Holandsko o problémových vajciach vedelo už v novembri, tvrdí belgický minister

Hydinári zároveň pripomínajú, že Slovensko je pri produkcii vajec sebestačné a odberateľ má záruku kvality a zdravotnej nezávadnosti na rozdiel od dovozových vajec, ktoré sprevádzajú rôzne škandály.

„A kým sa dostanú na Slovensko precestujú polovicu Európy, pričom dátum znášky v takýchto prípadoch málokoho zaujíma,“ upozornil Molnár.



Viac k témam: kontaminované vajcia, ŠPVS Štátna veterinárna a potravinová správa
Zdroj: Webnoviny.sk - Stravovacie zariadenia by mala podľa hydinárov kontrolovať štátna veterinárna správa © SITA Všetky práva vyhradené.


 

Nakupujte cez WEBYSHOPPING

VYUŽÍVAJTE VÝHODY NAKUPOVANIA s VIRTUÁLNOU WEBYSHOPPING BONUS CARD

Vernostný bonus pre tento produkt je -0.15 €
BonusCard
  • Registráciou získavate vernostný bonus vo výške najmenej 1 % z ceny pri nákupe akéhokoľvek produktu a všetky ďalšie výhody
  • Bonus card získava každý registrovaný klient, je úplne zadarmo, získava sa automaticky registráciou pri prvom nákupe
  • Bonus card nie je limitovaná ani veľkosťou nákupu ani počtom nákupov

VYUŽÍVAJTE VÝHODY NAKUPOVANIA s VIRTUÁLNOU WEBYSHOPPING BONUS CARD

Vernostný bonus pre tento produkt je -4.49 €
BonusCard
  • Registráciou získavate vernostný bonus vo výške najmenej 1 % z ceny pri nákupe akéhokoľvek produktu a všetky ďalšie výhody
  • Bonus card získava každý registrovaný klient, je úplne zadarmo, získava sa automaticky registráciou pri prvom nákupe
  • Bonus card nie je limitovaná ani veľkosťou nákupu ani počtom nákupov

AKTUÁLNE SPRAVODAJSTVO

Na Národnú púť do Šaštína nepôjdu mimoriadne vlaky, nemá ich kto zaplatiť
Podmienky nároku na dávku v nezamestnanosti sa majú zmierniť
Google pospája fotografie a zo zatmenia slnka vznikne niekoľkohodinový film
Teroristi mali v Barcelone iný plán, obetí mohlo byť oveľa viac
Na obrazovky sa vracia relácia MTV Unplugged, ktorá lámala rekordy sledovanosti
Video: Huddersfield zdolal “straky” v súboji nováčikov Premier League
Najkratšie čakacie lehoty na operácie má poisťovňa Union

Recept dňa

Primátorské pirohy

- na 30-35 kusov
250 g varených zemiakov
½ kg hladkej múky
voda
olej
kyslá smotana
kôpor

Plnka:
1 vajce
250 g tvarohu
soľ

Uvarené zemiaky nechajte vychladnúť, potom ich roztlačte a zmiešajte s múkou a vodou. Vypracujte vláčne cesto. Vyvaľkajte ho na tenký, asi 2 až 3 mm plát. Pokrájajte na štvorce. Plnku klaďte na štvorce, preložte do trojuholníka a okraje spojte. V horúcom oleji vyprážajte z oboch strán dozlatista. Podávajte s kyslou smotanou ochutenou posekaným kôprom.

Plnka: Tvaroh vymiešajte so soľou a s vajcom.

Dobrá rada

Upchatý odtok nielen v kuchyni

Nalejte pol deci 8% octu a nasypte za trošku kopcovitú lyzičku sódy bikrabóny. Keď prestane vytvárat bubliny, pridajte ešte jednu lyžičku sódy a opakujte až pokým nevystupujú bubliny von z výlevky. Počkajte kým prestane syčať a zalejte horúcou vodou. Nechajte vetrať!!! Tento spôsob len keď je veľmi upchatý odtok! Pre zamedzenie upchatia použite len pol deci octu a jednu lyžičku sódy!

Stavebník

Opracovanie kameňa na altánok

Aby váš kamenný altánok vyzeral ako z rozprávky, musíte dodržovať pri jeho murovaní niekoľko pravidiel. Patrí k nim hlavne správny postup pri opracovaní kameňa. Ak potrebujete kameň opracovávať do presných tvarov, máte dve možnosti.

Valid XHTML 1.0 Strict Ověřit CSS!

Internetové služby

Obce v regióne mesta

Považská Bystrica - Dolný Mostenec, Nimnica, Nosice, Orlové, Považské Podhradie, Považská Teplá, Sebestanová, Sverepec, Uhry, Zemiansky Kvašov
Kontakt O nás Reklama Podmienky použitia
lang